NASILNEŽI ZAVZELI SVETEGA PETRA

kam gremo letet, kaj se dogaja...

NASILNEŽI ZAVZELI SVETEGA PETRA

Postby ziga on Sat Jun 20, 2009 12:23 pm

Sveti Peter do mene že tako ali tako ni bil preveč prizanesljiv, od frontalca in skorajšnega obiska dreves takoj po štartu do rotorja z vzvratnega letenjem do Elana in zasilnega pristanka, sedaj pa še to. Sreda 17.6.2009, po službi se z Anžetom in nekaj tečajniki odpravimo na štart. Vreme ni izgledalo najboljše ampak kljub temu se je dalo malo pojadrat kot so tudi nakazali ostali tečajniki pred mano. V zraku sta bili poleg padalcev tudi dve kanji ki sta pokazali kako delajo profesionalci. Ker sem štartal med zadnjimi sem malo pogledal kje pobirajo ostali in se odločil za štart. Kot že velikokrat nisem znal najbolje izkoristiti šibkih stebrov in sem po nekaj obratih začel curiti. Odločil sem se da grem nad pristanek da malo povadim šolski krog, ko naletim na kar lep steber malo stran od pobočja. Začel sem obračati, ko se kar naenkrat vame začne zakajati nasilna kanja. Odločil sem se da pustim steber in se odpeljam na pristanek, ampak prepozno. Preden sem se uspel obrniti je kanja že z vso silo priletela v padalo. Počilo je približno tako kot po odpiranju močnega stranskega zapiranja padala. Odpeljal sem se proti pristanku ampak nasilni ptič ni odnehal. Vame se je zakajal še dober del poti proti pristanku, dokler končno ni odnehal. (Očitno tudi tečajniki delamo nekaj prav, če so še ptiči ljubosumni :) )
Na pristanku sem ugotovil da mi je naredila kar "lepo" luknjo v padalo (če ima kdo slučajno kakšno modro ali prozorno nalepko, se priporočam), zato priporočam vsem da delate okoli ptičev malo večje kroge kot ponavadi - vsaj pred Svetim Petrom. Z Brščce smo nato čez kako uro opazovali štart nekaj meni nepoznanih padalcev in ptič še vedno ni odnehal. Očitno je bil na misiji, saj je "nagnal" vse kar je priletelo mimo. Kasneje se mu je pridružil še en nasilnež in sta skupaj uspešno odgnala še preostale padalce.

Kljub vsemu bom še vedno z veseljem hodil na "perota", sedaj vsaj vem da tam kjer jadra kanja ni vedno le steber, ampak včasih tudi luknja v padalu.
Attachments
1.JPG
slikovno gradivo
1.JPG (168.8 KB) Viewed 290 times
ziga

Re: NASILNEŽI ZAVZELI SVETEGA PETRA

Postby Igor on Sat Jun 20, 2009 12:53 pm

Pismo maš pa res smolo, dobro ti je naluknjal padalo. Gotovo imata kanje tam nekje gnezdo in ga pač ščitita, tako da bo gotovo čez kakšen mesec bolje ko bo mladič zrasel.

Z nalepko ti žal ne morem pomagat, vem pa da Sandi od Kimflaya zna popraviti takele zadeve.
Igor

Postby mare on Wed Jun 24, 2009 12:24 pm

Mislm da za takle je dost tud flika... mam jest nek sam ne vem kje 8-)
Bo treba hevimetal bodice na padal našraufat :-)
mare

Postby klemend on Fri Jun 26, 2009 7:00 pm

Grožnja je resna. Danes je kanja Janeza podila skoraj do pristanka. :) Ostali smo rajš pobral, da se ni blo treba okrog gnezda vozit :twisted:
Finta letenja je, da se vržeš na tla in zgrešiš
klemend
Site Admin

Postby mare on Sat Jun 27, 2009 11:32 am

PAŽNJA PAŽNJA!! LETANJE SA PARAGLAJD OKO SVETI PETAR OPASNO PO ŽIVOT! Takole tablo bo treba naobest pa bo :-) Ozirom lahko tud ADRENALINSKI PARK al pa FITNES ZA KANJE....
mare

Return to DEBATA