izlet

kam gremo letet, kaj se dogaja...

izlet

Postby klemend on Sat Jan 24, 2009 10:00 am

Spet se gre v Francijo tokrat sejem v Annecyju http://www.annecy-parapente-expo.fr/

Odhod v četrtek 9.4.09 zvečer povratek v ponedeljek 13.4. zvečer (se še da pogajat)

Prijave zbiram do petka 30. 1. da rezerviram hišo, ker bo zaradi velike noči in sejma verjetno precej zasedeno.

hiša pride nekako 50 evrov na glavo za 3 noči

lp

Klemen
Finta letenja je, da se vržeš na tla in zgrešiš
klemend
Site Admin

Re: izlet

Postby klemend on Mon Feb 16, 2009 7:22 pm

klemend
Site Admin

Postby francpukl on Fri Apr 10, 2009 8:16 pm

Še poročilce iz Annesya.
Prispeli smo ob osmih zjutraj. V mestu smo si privoščili najprej jutranjo kavico (če se temu kar francozi pojmujejo pod kapučinom lahko reče kavica). Poj smo šli u kamp, pa smo moral počaka do 9:30. Francozi so sicer simpatični, po drugi strani pa zelo kamot. Po namestitvi smo oddremali eno kratko kitico, ob 13, uri pa smo bili ze na štartu na "col de la Forclaz". Pa tu ni bilo kruha za nas. V veter na temu štartu pomen, da je potrebno poiskati kakšen drugi štart. No problem ni bil velik, saj smo lahko opazovali kako so padalci leteli na spodnjem štartu. Zato smo se odločili za premik. No, še prej smo se morali ustaviti na komando šefice Irene še v trgovini s spominki. Ta najbolj koristen spominek je nabavil Martin ki je kupil "mašino" za reanje sira, polente..... Smo pri večerji preverili in deluje.
Na spodnjem štartu pa smo imeli kej videti. Padalcev je bilo kot kobilic in prihajali so novi in novi in novi.... Padala so bla eden do druzga, ampak nobene slabe vole.
Jest sem ubral tako taktiko, da sem pomagal enim petim pred mano, poj mi je pa Martin pomagal pri pripravi padala.
Tudi ostali so ubirali vsak svojo taktiko in po kratkem času smo bili vsi v zraku.
Še nekej je vredno omenit. Toliko padalk še nisem vidu u življenju na štartu. Pa da nav kdo mislu, da so kej malinale po štartu. Suvereno in odločno so opravile s štartom in veselje jih je blo gledat kako letijo.
Tudi mi smo leteli kr spodobno.
Mene, moram priznati je gužva kr fajn zvijala. Tam, kjer je šlo gor je bila tudi gužva največja, ampak sem moral to prežvet da sem obstal na višini. Ko pa je ratal le prehudo sem spizdil na pir.
Klemen je štartal prvi in pokazal Francozom padalo s spodnje strani. Poiskusil je s preletom proti zgornjemu štartu, pa se je končalo na enem travniku in spehodom na pravi pristanek. Martin ga je dostavil še enkrat na štart in potem je jadral dokler ga ni na tla pregnal dež, ki se je usul iz oblaka, ki se je ves črn naredil nad štartom.
Igor je štartal zadnji. Njegovo letenje je bilo podobno kot že vse letošnje leto - odlično. Njegova izjava: "Blo je fajn in sem zadovoln".
Rok se je na štartu odločil za enak pristop kot domačini - padalo je pripravil pred štartnim prostorom in ga potem prenesel na štart. Vrvice so ble kar fajn zvozlane in moram priznati, da meni ta način ni preveč logičen. So imeli tudi marsikateri domačini podobne težave. Sicer žal nima dokaza - zatajila je tehnika - bil pa je na 2300 in po uri in pol letenja je zadovoljen pristal.
Naša skupna ocena: dobro letenje, zahtevalo pa je aktivno letenje če si hotel nabrat višino in uidt gužvi - še posebno po celonočni vožnji.
Za večerjo sta poskrbela Irena z golažem ki ga je pripravila že doma in Martin s polento ter makaroni v splošno zadovoljstvo sestradanih pilotov.
francpukl

Postby klemend on Tue Apr 14, 2009 3:31 pm

Izlet je uspel. Hvala Ireni in Martinu za zemeljsko podporo...ob taki hrani se da preživet :) Več o dogajanju bo pa mogoče povedal Franci.
klemend
Site Admin

Postby francpukl on Wed Apr 15, 2009 10:55 am

Tukej so slikce, ki jih je posnela Irena:Annecy 2009.
francpukl

Postby Jaka on Thu Apr 16, 2009 7:45 pm

fajn :D lepe slikce so ratale !
Jaka

Return to DEBATA