26th Oct 09 - For urgent error, please post at our FaceBook group. Support platform will be back within 1-2 days.

letenje v macu

kam gremo letet, kaj se dogaja...

Re: letenje v macu

Postby francpukl on Wed Mar 11, 2009 9:46 am

Včerej, 10.2. je bil spet napovedan JZ. Klemen Dacar, Igor Jan in jaz smo šli to preverit na Petra.
Ker je velik oblak prekril sonce ravno v času, ko smo pešačili na štart, smo se, ko smo prišli nanj odločili, da pri Milki počakamo, da oblak izgine. Ko se je pa prikazalo sonce je postal veter premočan in nadaljevali smo s "parawaitingom".
Sonce se je že močno spustilo, ko je veter začel popuščati. Prvi se je za štart odločil Igor. Počasi je prebijal proti sankaški koči in na čase je letel bolj nazaj in gor, kot naprej. Izgledalo je kot da bi ga nekdo prilepil na nebo.
S Klemenom sva se odločila, da še malo počakava. Na štart je prišel še Marko Bezlaj (po šihtu).
Sonce je bilo že zelo nizko in veter se je umiril - termičnega dela ni bilo več. To je plačal Klemen, ko mu močan Z veter ni dal nobene šanse, da bi se prebil do sankaške koče.
Jaz in Marko sva imela več sreče, saj sva po štartu dobila dviganje in se se dokaj z lahkoto prebila do sankaške in tam našla dviganja.
francpukl

Postby klemend on Thu Mar 12, 2009 8:28 pm

No, danes se je tudi meni nasmehnila sreča...po službi sem se impulzivno odločil, da grem kljub močnemu severu pogledat v Poljče. Do tam se je že umirilo in obrnilo na zahod. Pa smo šli gor, pa je po štartu lepo pihalo. Sem bil po štirih skokih s Perota malo skeptičen, ampak tokrat se mi je obrestovalo, da sem takoj štartal. Najprej po rebru, pol pa proti Dobrči (Slatno sem namerno falil :)). Do Tržiča je šlo samo gor, potem pa dol kot po toboganu do Seničnega. Je blo za po šihtu kr dobro. :)
Fotoapart je bil seveda brez filma, so pa slikce od zadnjič:
http://picasaweb.google.com/klmndcr/Par ... directlink
klemend
Site Admin

Postby klemend on Sat Mar 14, 2009 7:33 pm

Danes pa slika pove več kot 100 besed: http://picasaweb.google.com/klmndcr/Sto ... directlink
pa track tud... :mrgreen:
Najdlje vidi galeb, ki leti najvišje
klemend
Site Admin

Postby Jaka on Sat Mar 14, 2009 11:23 pm

dobaar je blo.;)
se ns je kr nekej nabral dons , tud par iz bohinja jih je pršlo..
Jaka

Postby mare on Mon Mar 16, 2009 7:48 pm

Klemen midva sva te pa čakala s piram, tebe pa ankoder, s jo raj koj mem ocvru :-) evo nekej slik http://picasaweb.google.com/marko.bezla ... directlink
Dej dej snih zj !
mare

Postby francpukl on Tue Mar 24, 2009 10:30 am

Včeraj, v ponedeljek smo na Perotu Franci, Matjaž in Jaka spet dočakal JZ. Anže je bil pa z mladinci na Gozdu.
Z Matjažem sva se dobila v Bršci in lepo počasi pila kavo, saj je veter pihal s karavanške strani. Počasi sva se peš odpravila na Petra in se pri Milki ustavila na čaj. Ta nova vreča ( hvala fantom, da so jo zamenjali) je kazala lepo gor. Na štartu sva se mirno pripravljala na let in mimogrede opazovala Grega, ki je priletel iz Gozda. Imel je lepo višino. Prišel je še Jaka.
Bil sem prvi pripravljen in sem štartal. Ker pa nisem bil pripravljen na močan veter, me je odpihnlo nazaj, padalo pa na oreh. Skupaj smo ga spravili na tla.
Drugi je poizkusil Jaka. Štart mu je uspel. Takoj je dobil dviganje in zavil je v desno proti sankaški. Tu pa se je pokazalo, da je veter (JZ + termika) že fejst močn. Gor mu je šlo, drugače je pa zgledov, kokr da je prliman.
Z Matjažem sva se zato odločila da počakava. Čez uro je veter res popustil in sva štartala še midva z Matjažem. V zraku sem ugotovil, da imam nekej zamešano v sedežu in da ne pridem do pospeševalcev. Zato sem se lepo zapeljal ven in na pristanek.
Matjaž pa je tako kot on zna na tak veter, obiral Rebr do tme.
francpukl

Postby pristov on Tue Mar 24, 2009 1:08 pm

Ja mi smo bli pa vcer na Gozdu, kjer sta bla najprej mal neucakana Matej pa Grega, Grega se je vrhunsko resil iz podna in bil nato nagrajen z dvema urama prijetnega letenja (razn pristanka). Po tem sta okol pol petih postartala se Ziga in Simon, ki sta prov lepo preizkusila nove braunigerjeve instrumente in uzivala na prijetni vecerni termiki. Ni kej fantje kr letijo in ni hudič da pomlad ne pade ze kšn daljsi prelet.
Poleg tega pa skrbimo tud za prirastek in vceraj so Primoz, Matej in Anze imeli prvič začetni tečaj. (upajmo, da bodoci mladinci kluba, vcer so bli kr zagnani)

Je pa na voljo cela paleta demo jadralnih padal za probat ce koga zanima. Najbl aktualno sedaj novi dvojki od Airwava in Niviuka Cobra in Artik 2! Za kobro sem se zmenu ker so prve v sloveniji za specialno ceno. Pa se full fajne sedeze, ki so ob enem lahko tudi ruzak, se pravi so lahki in primerni za gorsko letenje, nudijo pa vse kar nudijo navadni sedezi, tud zascito. Ce koga zanima naj ma prosim kontaktira.

Lp
pristov

Postby mare on Sat Mar 28, 2009 12:36 pm

Da še jest dodam, me je učerej klicov Klemen že ob ene dvanajstih če grem ob 3h na perota na JZ, pol se je tko zagrnil da že nisem hotu it, pa sem vseen šu gor, magar sam na sprehod. Ostali so bli že gor, Igor pa Klemen sta pokazala da je prešvoh. Mi smo še mal potenstal, pol se je počas nardila lukna nad dolino, veter začel počas jačat, punca nam je pokazala kako se leti in to je to. Seveda sem dal gor tatenke rokavice, saj za 5 minut so tko al tko dobre...

Lepo letenje na mirnem JZ, na čase je šlo prav lepo gor

http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=fligh ... &fid=26567
Dej dej snih zj !
mare

Postby pristov on Thu Apr 02, 2009 12:03 pm

No vcer me je Franci spomnu, da bi mogu mal maldince okregat k nobenga reporta ne napisejo. Tko da maline reporte pisat, sj ni treba velik par stavkov pa je!!!

Pa da dodam se udelezbo na zadnem JZju na petrcku! Je blo prov fino, predvsem sproscujoce po vseh severih:)
Prisotni! Klemen,Mare,Igor,Marina,Matej in Ziga pa seveda jest!
pristov

Postby klemend on Sat Apr 04, 2009 12:15 pm

Na tem mestu bi pohvalil in se zahvalil tistemu, ki je obesil klobaso na Perotu! (Anže, predvidevam?)
Najdlje vidi galeb, ki leti najvišje
klemend
Site Admin

Previous

Return to DEBATA