26th Oct 09 - For urgent error, please post at our FaceBook group. Support platform will be back within 1-2 days.

Letnje v Aprilu

kam gremo letet, kaj se dogaja...

Letnje v Aprilu

Postby Igor on Sun Apr 05, 2009 5:11 pm

Včeraj 4.4.2009 som imelimanjšo čistilno akcijo na Petru kjer smo očistili štart, vsega manjšega grmičevja. Hvala vsem ki ste pomagali. Po spominu smo bili Franci, Milan (Mornarček), Žiga, Rok, Miha. Na žalost nas je vreme malo zafrknilo saj je po končanem delu začel dež in smo se morali v dolino odpraviti peš.
Igor

Re: Letnje v Aprilu

Postby klemend on Mon Apr 06, 2009 6:37 pm

Tole dons je blo pa že čist preveč kičast..upam, da ste kej za nas tadruge pustl :) Čestitke, pa kakšen lep opis prosim.
Najdlje vidi galeb, ki leti najvišje
klemend
Site Admin

Postby mare on Mon Apr 06, 2009 9:25 pm

Men je kar slabo k vidm aj sem zamudu....
Dej dej snih zj !
mare

Postby Igor on Mon Apr 06, 2009 9:46 pm

Naslov: Danes bo pa dan ali kako me je Faxi pajsnil za 3 točke v klubski razvrstitvi

Za današnji dan se je med padalci že cel vikend šušljalo da bo dan, celo Faxi je vzel dopust kar je zanesljiv znak za odličen letalni dan.

Po jutranjem posvetu je padla odločitev za Gozd saj je boljše izhodišče kot Peter. Ob 11:30 se na pristanku pod gozdom zberemo Primož, Faxi in jaz na vrhu pa nas pričaka še Anže.

Po prihodu na štart se ne obiramo in vzletimo kar se da hitro, saj so baze lepo razvite po štartu pa prav lepo pihalo navzgor. Po štartu smo malo balinali sem pa tja vendar nam je po 10min uspelo priključiti tolsti vrh. Tam pa prva bomba dneva 6-8 metraš močan a miren steber nas je kapultiral čez 2000 metrov ene tik pod bazo ene malo nižje. Potem pa lepo proti Krvavcu brez večjih težav smo priklopili Ambroža jaz sem bil sicer zelo nizek močno pod štartom ampak je kmalu uspelo najti lep steber in popraviti višino. Tukaj so mi ostali člani odprave ušli Primož se je odpeljal naprej na Veliko planino Faxi pa jo je mahnil nazaj proti Kriški gori. Sam sem se odpravim za Faxijem v načrtu je Kranjsko goro in povratek iz nje. Brez večjih težav pridem do Tolstega vrha na višini 1600m kljub temu da nisem zavrtel niti enkrat sem nad Kriško že nad 2000, tako da za preskok na Dobrčo samo peljem.

Dobrčo priklopim brez večjih težav na višini 1400m, tam pa presenečenje zaradi kombinacije močnega vetra in zelo močnih a ozkih stebrov je bilo letnje na Dobrči sila neprijetno. Nekaj časa sem vztrajal na njej a se je kmalu naveličam, nad ravnino opazim lepo bazico, peljem se pod njo in zopet dvigalo nad 2000 metrov. Potem sem jo lepo mahnil po dolini proti Homu kjer popravim višino nazaj čez 2 tisočaka in se odpeljem po Mežaklji proti Mojstarni. Na žalost nad Jesenicami baze niso držale ravno najlepše saj sem bil na Hrušici že v resnih težavah, iskal sem že prostor za pristanek. Na srečo najdem odrešilni steber in ga navrtim nazaj v višave tukaj srečam Roka Feldina ki se je ravno vračal z Dovške babe.

Od tu naprej je bil let precej enostaven, proti Kranjski gori sem šibal z Vzhodnikom v hrbet na udobni višini, ko sem prišel tja sem popravil višino in se odpravil nazaj. Nazaj grede ni šlo tako enostavno malo mi je zmanjkovalo volje in nisem navrtel dovolj visoko tmveč sem kar potsinil naprej. To me je danes stalo prve letošnje stotke in prvega mesta v klubski razvrstitvi. No ampak še je čas sezona je še dolga merkaj se Faxi.

Pristal sem direktno pred gostilno, na Dovjem, kot se za padalca spodobi :). Še preden sem začel pospravlajti padalo mi potrobi Matjaž Kerec ter mi ponudi prevoz do Bršce, kar seveda hvaležno sprejmem. Ko prideva v Bršco pa me že čaka Mare ki me je zapeljal nazaj na Gozd po avto.

Najlepša hvala obema.

Mimogrede. Primož je odletel odličnih 120km Faxi 103km, Rok Feldin ki je štartal s Petra pa odličnih 70km. Lete si lahko pogledate na OLCju.
Igor

Postby klemend on Tue Apr 07, 2009 9:33 am

Lepo povedano :)
klemend
Site Admin

Postby Rok on Tue Apr 07, 2009 11:21 am

No bom še jest nekaj malega napisal :D

Z Mihom sva se okoli 11h odpravila iz Rodin na Sv. Petra. K temu je v največji meri prispevalo dejstvo da sva bila oba brez avtomobila. Na vrhu sta naju (ob kavici pri Milki) pričakala sailor in Franci. Sam sem počasi razpakiral ter se, ko sem opazil prvega padalca na Dobrči, odločil da je čas za štart. Najprej sm skoraj scuril ampak sem po približno 15 minuztni borbi zmagal. Kmalu za mano je štartal Miha, in skupaj sva v istem stebru pobrala nekje na 1700.
Sam sem že prej planiral odpeljati faksijevo sobotno traso seveda v primeru da na Perotu ne potegnem ta kratke. In tako sem jo mahnil proti Kriški. Dobrča je šla mimo brez problema, v Kriško pa sem pripeljal nekoliko nizek čeprav sem iznad Dobrče štartal za okoli 200mnv. Tam sem na srečo kmalu dobil steber ter pobral do vrha kriške. nato je šlo do Zaplane (al kaj je že) brez problema. V zraku sem srečal najprej Anžeta nad Kriško nato pa še Marjana in Igorja zraven Storžiča.
Povratek nazaj do Smokuškega vrha ni delal problemov. Držalo je povsod, če pa ni je blo pa treba počakat kakšnih 200m. Nad Sv. Petrom zoped srečam Igorja ter skupaj nabereva nekaj višine. On se nato odpelje proti homu jaz pa ob grebenu stola proti Belščici. Tam nisem bil ravno odločen kam naprej, vendar me je prepričal oblak nad Španovim vrhom zato se odpeljem tja ter naprej proti mojstrani. Nekje pred Dovško babo opazim Igorja ki se je pobiral nekje pri karavanškem predoru. Počakal sem da je pobral nato pa sem se odpeljal nazaj proti Žirovnici. Za popoln povratek nekako nisem imel več voje pa še mehur me je nagovarjal k pristanku tako da sem zakjučil let pri Acroniju.

Uglavnem dan je bil perfekten in narejenih je bilo kar nekaj dobrih poletov. Čestitke vsem.
Pa da še sebe pohvalim :D : mal sem gledal po OLCju in ugotovil da mi je dejansko uspel drugi najdaljši polet iz Sv. Petra sploh (vsaj kar se OLCja tiče); najdaljši je Anžetov izpred dveh let.

Šel leti:
http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=fligh ... 1239095091
Prav zares nimam časa ves božji dan viseti tu.
Rok

Postby pristov on Wed Apr 08, 2009 10:43 am

Vcer smo mal solal na Perotu. Pa k sm gor cakov so se skos eni pod bazam vozil, matr je blo tezko gledat to jest pa na tleh. Ampak za solanje so bli pa kr vredu pogoji, mal se je dal pojadrat pol pa dol pa se enkrat gor. Tko k sm ze enkat napisov, fantje so res zagnani. No ja ko vsi odletijo se se jaz pripravim za skok v dolino ob 17:30. Ravno ko odstartam pa se vetr obrne na JZ in ze sem na 1200 na smokuskem in si recem no do Most se pa loh peljem. Ko tako uzivam v prijetni voznji mi vario zacne piskat k pr norcih, pogledam in kaze 6 gor. Opa zasucem in v trenutku se znajdem na 2300 NORO! Potem pa se sam eno uro vozm ke pa sm itak gre posod gor, pa cist putr. Vmes se se zahvalim unmu k mi je podaru to jadranje in tko fino se mi zdi, ker ocitno je se pravica na svetu:) No ja skoda k nism pustu klucov od avta dol pri tecajnikih ker pol bi se loh vozu do teme, gor je slo glih povsod. Ampak vsen super je blo.
Prisotni: Anze,Marina,Miha,Marko,Simon,Ziga,Matej,Stane,Kerec in pa Franci. Klemen pa Mare sta pa sla Dobrco otvorit.

slikce pa najdete tle http://picasaweb.google.com/anze.pristov/SvPeter742009#

p.s.
K je Rok glih omenu prelet s Perota. Sm lan mislu, da v klubu takega kakovostnega preskoka na boljse letenje kot se je zgodil lansklet ne more bit vec, saj ne tako obseznega, ste me letos prov lepo presentetl, letosnji je se vecji, kaj sele sledi drugo leto. Vsa cast in slava vsem klubasem.
pristov

Postby mare on Wed Apr 08, 2009 9:37 pm

Dons sm preh s šihta zviznu pa koj na Gozd. Dost besed, slik ni, je sam trek http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=flightinfo&season=9&fid=27135 :-)
Dej dej snih zj !
mare

Postby Sailor on Mon Apr 13, 2009 8:21 am

No, se je zgodilo.: Neprostovoljno GNEZDENJE. :oops:
Za občudovalce: http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=fligh ... &fid=27664
Touch Heaven
Sailor

Postby klemend on Tue Apr 14, 2009 12:15 pm

A je blo visoko?

no, tukej so pa slike z našega izleta: http://picasaweb.google.com/klmndcr/Ann ... directlink
klemend
Site Admin

Next

Return to DEBATA