26th Oct 09 - For urgent error, please post at our FaceBook group. Support platform will be back within 1-2 days.

letenje v macu

kam gremo letet, kaj se dogaja...

letenje v macu

Postby francpukl on Sun Mar 01, 2009 11:10 pm

Za prvi marčni dan je bila vremenska napoved, da bo pihal JZ veter. Ampak to na Petru pomeni, da če pride, pride. Pride pa kadar pride - ko si pa na štartu, ga pa obvezno čakaš. Tudi danes ni bilo drugače.
Tam okoli enih je pihal rahel veter malo V smeri pa navgzor po štartu - čisto običajno za Perota. Prvi je štartal Primož. Lepo pobiranje in kmalu je bil nad štartom. Kmalu za njim je potegnil Igor, tudi on lepo. Za njima so štartali še Rok, Faxi in Anže. Ampak, v tem času se je moč vetra ojačala in njihovega jadranja je bilo konec, je bilo bolj zibanje in umik nad dolino. Pristajali so širom poljškega pašnika, kakor je pač komu sedlo, kajti tudi na pristanku je pihal močan veter, pa še v sunkih.
Sicer lepa pisano barvna slika polja nas je ostale na štartu prizemljila in nas prisilila v "para waiting".
Dacarjev Klemen je napovedal, da se bo veter čez čas umiru, da jeblo na Petru zmerej tko in da bomo še fajn letel. Da nam je čas hitreje mineval, so mladci pri Milki nabavili pivo in čakanje je bilo takoj lažje.
In res je veter pojenjal, smreke pod štartom so se nehale zibati ( medvedje niso več plezali po njih) in Klemen se odloči za štart. Lepo je prebijal do V roba, pa nazaj in počasisi nabiral višino.
Iz doline je prišel po postaji tudi preklic prepovedi letenja za mladince, tako , da sem umaknil moje padalo in pomagal pri njihovem štartu.
Ko sem štartal še jaz, je bila fortuna naklonjena tudi meni. Sicer počasi in v začetku in s težavo sem začel nabirati višino in se potem pridružil Klemenu na Plečih.
Ko sva s Klemenom letela že v pristanek je prišel na štart še Branko. Tudi on je užival v pozno popoldanskem letenju in dviganjih, ki so ga dvignila visoko nad Petra.
Še udeleženci: Matej Kramar, Žiga Fajn, Luka Dolar, Miha Vahčič, Franci Pukl, Klemen Dacar, Anže Pristov, Igor Jan, Primož Jan, Faxi - Marjan Golmajer, Rok Feldin, Branko Kmet.
francpukl

Re: letenje v macu

Postby pristov on Mon Mar 02, 2009 10:22 am

Ja vcer je blo kr fino! Edino pira si pri parawaitingu nebost smel več privoščit!!! Sliste mladinci!!!!
pristov

Postby marjang on Mon Mar 02, 2009 10:52 pm

...dobr da ni blo tko hudo, kokr je naslov debate in je bilo še vedno le letenje na Macu...!

faxe
marjang

Postby mare on Mon Mar 02, 2009 11:22 pm

Vas je pa tolk da mi zdej ni treba jit več letet! ;)
Dej dej snih zj !
mare

Postby pristov on Tue Mar 03, 2009 10:19 am

Nikol nas ni preveč, tko da le prid kj letet!!
pristov

Postby klemend on Mon Mar 09, 2009 8:08 am

Včeraj je pa bil vnebohod..no vsaj za tiste, ki jim je uspelo pobrat nad Perota. pa se j potem pokrilo in smo se ostali nesrečniki pometali v dolino. Čestitke Roku Primožu, Fakseju in Matjažu!
Najdlje vidi galeb, ki leti najvišje
klemend
Site Admin

Postby francpukl on Mon Mar 09, 2009 9:43 am

Ja včerej je bil Peter spet množično obiskan. Ko sem se peljal od doma proti Bršci je blo prov lepo vidt "plankton" na Petrom. Na mojo žalost in še nekaterih drugih padalcov se je pa po nebu navlekel mrč in prekril sonce. Tako da smo pač nekateri "mrčnili".
Poleg padalcev, ki jih je omenil Klemen smo bili ta dan na Petru še: Franci, Mare, Klemen, Gorazd, Igor, Jaka, Matej, Simon, Anže.
Mislim, da jih je bilo še nekaj in me prosim dopolnite.
Tist ta visok pa mal opište koko je blo, da se nam bodo sline cedile.
francpukl

Postby pristov on Mon Mar 09, 2009 10:22 am

Bli so se: Marina, Luka, Stane in Žiga.
pristov

Postby francpukl on Mon Mar 09, 2009 11:21 am

Na OLC sem vidu še, da je na Primoskem letu tud Mitja Holz.
francpukl

Postby Rok on Mon Mar 09, 2009 5:25 pm

No včeraj je blo super.
Prvi je pobral Primož, ki je štartal skoraj eno uro pred ostalimi (se mi zdi), sledil mu je Marjan. Ko sta bila ta dva že precej dolgo, precej visoko smo začeli štartati tudi ostali. Večina jih je scurila, pojadrala sva samo še Matjaž in jaz. On je na začetku pobiral na vzhodnem robu, kjer je šlo počasi ampak je šlo. Jaz sem se takoj odpeljal na desno stran pod anteno in Sankaško kočo, kjer sem po nekaj s-ih že prišel nad hrib ter sem lahko lepo zakrožil. Steber je bil ker soliden in tako sem hitro prehitel Matjaža. Med kroženjem sem opazoval svet okrog sebe ter opazil Marjana nekje proti Begunjščici na kar zavidljivi višini. Primoža sem opazil nekje nad Dobrčo ter se odločil da mu sledim. Z višino nekje okoli 1700m sem se odpravil iznad Sv. Petra prodi Dobrči. Tja sem se pripeljal nekaj metrov nižje od koče. Vso pot do sem sva z Matjažem peljala vzporedno. Jaz sem pred kočo na Dobrči dobil dviganje, Matjaž pa se je odeljal še nekoliko naprej. Medtem sem Primoža vseskozi opazoval od spodaj. Na Dobrči je bilo dviganje precej podobno tistemu na Petru. Visoko in mirno. Pobral sem nekje do 2200 ter se odpeljal za Primožem, ki je medtem že veselo letel proti Robleku. Jaz se nisem zapeljal čisto do pobočja begunjščice, saj sem opazil Primoža ki je obrnil Roblek ter se je že vračal proti Petru, zato sem obrnil nekoliko levo da sva nad Brda prišla približno istočasno, vendar je bil on nekaj sto metrov višje. Takrat se je od nekje pripeljal še Marjan. Jaz sem na smokuškem vrhu na hitro pobral še približno 200 metrov ter naredil ovinek do breznice in nazaj. Nato pa čez Petra nad ravnino in pristat.

Končno sem imel priložnost (konkretno) sprobat novo padalo in sedež in moram rečt da sem izredno zadovoljen. Padalo je perfektno pa še sila lepo, sedež pa tudi udoben tako da bo tudi za daljše lete primeren. :D

Tracka pa nimam ker sem imel prazno spominsko baterijo. Bo treba počakat še kakšen tak dan.
Rok
Prav zares nimam časa ves božji dan viseti tu.
Rok

Next

Return to DEBATA