Za prvi marčni dan je bila vremenska napoved, da bo pihal JZ veter. Ampak to na Petru pomeni, da če pride, pride. Pride pa kadar pride - ko si pa na štartu, ga pa obvezno čakaš. Tudi danes ni bilo drugače.
Tam okoli enih je pihal rahel veter malo V smeri pa navgzor po štartu - čisto običajno za Perota. Prvi je štartal Primož. Lepo pobiranje in kmalu je bil nad štartom. Kmalu za njim je potegnil Igor, tudi on lepo. Za njima so štartali še Rok, Faxi in Anže. Ampak, v tem času se je moč vetra ojačala in njihovega jadranja je bilo konec, je bilo bolj zibanje in umik nad dolino. Pristajali so širom poljškega pašnika, kakor je pač komu sedlo, kajti tudi na pristanku je pihal močan veter, pa še v sunkih.
Sicer lepa pisano barvna slika polja nas je ostale na štartu prizemljila in nas prisilila v "para waiting".
Dacarjev Klemen je napovedal, da se bo veter čez čas umiru, da jeblo na Petru zmerej tko in da bomo še fajn letel. Da nam je čas hitreje mineval, so mladci pri Milki nabavili pivo in čakanje je bilo takoj lažje.
In res je veter pojenjal, smreke pod štartom so se nehale zibati ( medvedje niso več plezali po njih) in Klemen se odloči za štart. Lepo je prebijal do V roba, pa nazaj in počasisi nabiral višino.
Iz doline je prišel po postaji tudi preklic prepovedi letenja za mladince, tako , da sem umaknil moje padalo in pomagal pri njihovem štartu.
Ko sem štartal še jaz, je bila fortuna naklonjena tudi meni. Sicer počasi in v začetku in s težavo sem začel nabirati višino in se potem pridružil Klemenu na Plečih.
Ko sva s Klemenom letela že v pristanek je prišel na štart še Branko. Tudi on je užival v pozno popoldanskem letenju in dviganjih, ki so ga dvignila visoko nad Petra.
Še udeleženci: Matej Kramar, Žiga Fajn, Luka Dolar, Miha Vahčič, Franci Pukl, Klemen Dacar, Anže Pristov, Igor Jan, Primož Jan, Faxi - Marjan Golmajer, Rok Feldin, Branko Kmet.